Hasznos tanácsok a mosogatógép kiválasztásához

A mosogatógépek eladásában nagy fejlődés figyelhető meg. Egyre többen vásárolnak a magyarok közül mosogatógépet. De mi ennek az oka?

A mosogatógépek ma már hozzátartoznak a standard modern konyhákhoz, több okból is. Amellett, hogy a mosogatás az egyik legkevésbé kedvelt tevékenység, a másik ok, hogy mosogatógépek használatával csökkentjük a konyhában töltött időt, valamint a víz és mosószer használatát is, vagyis időt és pénzt takaríthatunk meg.

Átlagosan egy ember egy héten körülbelül 4 órát tölt mosogatással, így mindenki számára nagy segítséget és megtakarítást jelentene egy mosogatógép beszerzése. Főleg azért, mert a tévhit ellenére ma már nem kell vagyonokat kifizetni egy mosogatógépért. A technológiai fejlődés és a gyártók közötti versengés miatt a mosogatógépek ára meglehetősen csökkent, és az utóbbi években mindenki számára elérhető készülékeknek számítanak.

De miért fektetnél be egy mosogatógépbe?

Egy átlagos mosogatógép, funkcióitól függően, egy mosási ciklus alatt 7-15 liter vizet használ el, vagyis kevesebbet, mint amennyit a kézi mosogatás során ugyanakkora mennyiségű edény esetén. Nem csak a vízfogyasztás, hanem a mosószer használata is csökken, miközben az edények mosása és fertőtlenítése hatékonyabb egy mosogatógéppel.

A mosogatógépek, mint az egyéb háztartásbeli gépek, különböző méretben és típusban kaphatóak. De mi a különbség az egyes modellek között? Egyáltalán milyen tulajdonságok alapján érdemes mérlegelni?

A mosogatógépek elhelyezés szerint lehetnek szabadonálló modellek, beépíthető és részben beépíthető mosogatógépek. Hogy mi a különbség köztük?

A szabadonálló modelleknek van teteje, előlapja stb., így gond nélkül magában is állhat a lakásban. Gyakran ezek a gépek pult alá építhetőek. A részben beépíthető modellek a konyhabútorral azonos frontot kapnak, de a kezelőfelület látszani fog. A teljesen beépíthető típusú gépek elejét teljesen el tudod takarni, olyan lesz, mint egy átlagos ajtó a konyhaszekrény soraiban. Ezt azért teheted meg, mert a gombok az ajtólap felső élén vannak, így eleganciát és modernitást ad a konyhának.

Ha nincs lehetőségünk szabadonálló és beépített mosogatógépet beszerelni, még mindig választhatunk kisebb, asztali változatot!

Hogy jobban megismerkedj a mosogatógépekkel és a legjobb döntés érdekében javasoljuk, hogy látogass el az eMAG.hu-ra és nézz körül, reméljük széles kínálatunkban te is megtalálod a számodra megfelelő gépet. Válaszd a takarékosságot és a kényelmet, szerezz be te is egy mosogatógépet!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!