Ónoseső bénította meg az ukrán fővárost előző hét csütörtökön, amire a világ figyelmét egy biztonsági kamerás felvétel irányította rá, amit a közösségi oldalakon több tízmillióan láttak. A felvételen egy nő küzdelmét lehet látni, ahogy kétségbeesve próbál meg végig menni egy jégpáncéllal borított járdán. A kommentekben látható reakciók szerint az emberek túlnyomó többsége ellenállhatatlanul viccesnek találta a nő próbálkozásait.


CCTV footage captured in Kyiv, Ukraine yesterday shows people struggling to walk downhill due to ice covering the street in the city centre. Over 4,000 sweepers were deployed to remove the ice from the city streets. pic.twitter.com/yhmpTWqb5I

- RTÉ News (@rtenews) December 11, 2020

Az ónos eső azonban nem csak vidám jeleneteket eredményezett - írta a Kyiv Post című, angol nyelvű ukrán lap. A városvezetés közlése szerint több mint 160 ember sérült meg a jeges járdákon, míg a rendőrség közölte, hogy több mint ötszáz bejelentést kaptak autóbalesetekről, amelyekben ketten meghaltak és hatan megsérültek. Emellett a tömegközlekedésben általánosak voltak a késések, és egyes helyeken több órán át szünetelt is, míg a város repülőterén több gép nem is tudott leszállni, és vissza kellett fordulnia.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!