Hozzá köthetők a Soros Györgyöt és Brüsszelt ekéző plakátok is. Tavaly még ötödik volt, idén már perrel fenyegette a magazint, ha felkerül a listára.


Levetette magát a legbefolyásosabb hazai médiavezetőket rangsoroló toplistáról Balásy Gyula kormányközeli vállalkozó, a New Land Media és a Lounge Group tulajdonosa - írja a Média1. Tavaly még az ötödik helyen szerepelt, idén már perrel fenyegette a rangsort összeállító magazint.

Bár Balásy nem tartozik a legismertebb üzletemberek közé, a cége által levezényelt kormányzati kampányokba nehéz volt nem belefutni az elmúlt években Magyarországon.

Balásy Gyula állami kommunikációval foglalkozó cégei 2016 óta már 44 milliárd forint nyereséget hoztak össze adózás után, és csak tavaly, 10 milliárd forintot értek el a nevéhez köthető New Land Media és Lounge Group vállalkozások.

Az üzletember tavaly a Marketing&Media magazin listáján az ötödik helyen szerepelt, idén azonban már nem volt ott a neve a rangsorban. Pedig a Média1 szerint Balásy idén is ott lett volna a top 10-ben, de végül jogi eszközökkel megtiltotta, hogy felkerüljön a listára.

Simon Krisztián, a magazin főszerkesztője a portálnak azt mondta, hogy

Az nem világos, hogy Balásy miért próbálta megakadályozni, hogy idén is felkerüljön a befolyásos médiások toplistájára, illetve mennyiben sértette volna a személyiségi jogait, ha mégis szerepel a listán.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!