"A világbajnokság után azzal szembesültem, hogy a versenyzőinkből sokat kivett fizikálisan és motiváció tekintetében is a nagy próbatétel. Akik odatették magukat, és csúcsra járatva küzdöttek meg a helyezésükért, azok fejben elfáradtak. Miközben a Budapestről Rómába vezető utat járva amolyan ráalapozás a napi feladat, igyekszünk az edzéseket átalakítva kirángatni az úszóinkat abból a fásultságból, amit lépten-nyomon tapasztalunk. Olyan hangulatot próbálunk teremteni, ami serkentően hat, és még mosolyokat is csal az arcokra" -nyilatkozta Virth Balázs edző az SzPress Hírszolgálatnak.

Kapcsolódó

Nem csupán világklasszis, de csodálatos ember is a románok fiatal úszósztárja

David Popovici jótékony célra ajánlotta fel a sapkáját és az úszószemüvegét.

Versenyzői közül a római Eb-n ezúttal csak a férfiak indulnak, Kapás Boglárkát a koronavírus tíz napra kiállította a sorból, Veres Laura pedig a tornaedzéseket gyógytornára cserélve azon fáradozik, hogy a fájós vállát ne kelljen megműteni.

Az egészségesek közül Márton Richárd a 200 gyorsra és a 200 pillangóra készül fel, emellett a 4×200-as gyorsváltóban is szerep vár rá, Zombori Gábor pedig a 200 mellen és 400 gyorson képviseli a magyar színeket.

"Nem szerencsés, de ezúttal Kristófnak az Eb legvégén kell nagyot úsznia 200 pillangón, miután már teljesítette a küldetését a 100 és a 200 gyorson, a 100 pillangón és a gyorsváltókban is. Régi vágya teljesül azzal, hogy egy nagy világversenyen a gyorsúszók éremcsatájába is beleszólhasson, és mint tudjuk, ha ő benyit egy ajtón, onnan nem szokott üres kézzel távozni. Elképesztő a regenerációs képessége, ha elkapja a harci láz, minden várakozást képes felülmúlni.

Most is arra számítok, hogy nagy dolgok fognak történni. Azt viszont nem tudom megmondani, tippelni pedig nem szeretnék, hogy a gyorsúszó számokban milyen időkkel fog kirukkolni

- mondta Virth.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!