A dalszövegben mások mellett Magyar Péter, Orbán Viktor, Cseh Tamás, Görög Zita és Bajor Imre is megjelenik. A tagok között nagy volt a versengés, hogy ki tud még olyan népnevet-helységnevet, ami beleillik a sorba.


Helyes kutatni, hogy mi a magyar. De azt meg ne kérdezd, hogy ki a magyar. Röviden ennyit üzen a Müller Péter Sziámi AndFriends alább meghallgatható dala, ami igazából egy hosszú névsorolvasás – nevek, akik magyarok, de Némethnek, Orosznak, Czigánynak, Erdélyinek, Kunnak, Jász(ai)nak, Orbánnak, Müllernek, meg még ki tudja, hogy hívják őket.

– mesélik róla, hozzátéve: „a klip is nagyon kedvünkre működik, egyszerű, nem zavar meg az értésben, de jól néz ki, pontos és könnyed lett.”

A felvételeken a szemfülesek (fülszemesek) felfedezhetik Másik János énekét és zongorajátékát, valamint a Besh o droM-os Pettik Ádám énekét és ütőshangszereit is a mixben.

A dalt (és a zenekart) legközelebb élőben Balatonbogláron, Szegeden és Budapesten a most nyílt Vortex-ben lehet meghallgatni.

Előadja a Sziámi AndFriends zenekar:

Müller Péter Sziámi – ének, Kirschner Péter – gitár, vokál, Bakos Zita – zongora, vokál, Tóth Márton – dob, vokál, Kónya Csaba – basszusgitár, vokál

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!