Nemcsak a 2022-ben továbbadott társaság került a megszűnés szélére, de annak anyacége is, mely néhány évvel ezelőtt még rekordprofitról számolhatott be.


Orbán Győző volt cége anyagi problémák miatt a felszámolás szélére került, ez pedig a jelek szerint a szakadék szélére sodorja az új tulajdonos anyacéget - írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint nemcsak a 2022-ben továbbadott társaság került a megszűnés szélére, de annak anyacége is, mely néhány évvel ezelőtt még rekordprofitról számolhatott be.

A NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. egy 2016-ban alapított, fa-, építési anyag ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó társaság, melyet a miniszterelnök egyik öccse, Orbán Áron hozott létre, majd két évvel később a részvénycsomagját továbbadta az Orbán-család bizalmasának, Bihari Lajosnak, aki egy másik Orbán-cég a Nehéz Kő Kft. ügyvezetője volt 2016-től kezdődően.

A szálak pedig annyira körbeértek, hogy a jelek szerint Bihari Lajos érája alatt szűnhet meg mindkét, egykor szebb napokat is megélt társaság.

A Nehéz Kő - mely ma már FuvarozNAK néven fut - Orbán Győző kiszállásával a szakadék szélére került. Egyrészt ennek oka lehet az is, hogy a kormányfő édesapja igényt tartott a jelentősebb összeget kitevő osztalékra, másrészt a több mint 700 milliós vételár miatt hitel felvételére, ezzel párhuzamosan jelzálog bejegyzésére került sor.

A beszámolóban az is szerepel, hogy anyagjellegűekre 1,6 milliárd után 685 milliót költöttek, személyi jellegűekre pedig 63 millió után 47,7 milliót.

Mindezek eredményeként a korábbi 62,8 milliós üzemi veszteség 808 milliós mínuszra hízott, amit a pénzügyi műveleteken elért kisebb veszteség és az adófizetési kötelezettség tovább csökkentett.

Így végeredményben 829,5 milliós veszteséget könyvelt el Bihari Lajos NAKK Zrt.-je.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!