A két támadó hosszan kegyetlenkedett áldozatával, akitől mindenét elvettél. Végül hiába tette meg, amikre kényszerítették, még meg is verték őt.


Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik emberi méltóságában súlyosan megaláztak, megvertek és kiraboltak egy hajléktalan embert idén januárban – idézi az ügyészségi közleményt az MTI. Azt írják:

A közlemény részletesen leírja azt is, milyen kegyetlenségeket követtek el a támadók. A Baranya Vármegyei Főügyészség szerint miután a két végig itta a január 6-ai éjszakát, hajnalban szúrta ki magának az alvó hajléktalant. A fiatalabb vádlott belekötött a férfibe, amiért az utcán aludt, pénzt követelt tőle, majd mindketten veréssel fenyegették és zsebei kipakolására kényszerítették őt. A férfi nem akarta odaadni a kéregetésből összejött 3000 forintját, mire a vádlottak kiabálva, továbbra is veréssel fenyegetve felszólították, hogy vetkőzzön le.

A fenyegetéseknek engedve az áldozat valamennyi ruhadarabját levette, amit a vádlottak mobiltelefonjukkal videóztak, kinevetve őt. Ezután átkutatták a ruhákat és elvettek tőle egy öngyújtót, illetve a pénzt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!