Több mint kétszáz rab után indítottak hajtóvadászatot az ugandai hatóságok, miután meztelenre vetkőzve megszöktek egy börtönből - jelentette az AP amerikai hírügynökség. A beszámoló szerint a rabok helyi idő szerint szerda délután törtek ki az afrikai ország észak-keleti részén lévő Moroto város külterületén található börtönből.


A hadsereg szóvivője elmondta, hogy a szökött rabok felülkerekedettek az őrökön, majd betörtek a börtön fegyverraktárába, ahol 15 AK-47-es gépkarabélyt vettek magukhoz. Ezután levették sárga rabruhájukat, hogy nehezebben találják meg őket és teljesen meztelenre vetkőzve rohantak be a közeli dombok közé.

A rabok utáni hajszába a hadsereg egységei is beszálltak, és a szóvivő elmondása szerint kettőt már el is fogtak, másik kettőt pedig megöltek, és egy katona is meghalt. Flavia Byekwaso közlése szerint a szökésben lévő rabok "kemény bűnözők" voltak, gyilkosok, rablók és erőszaktevők is vannak közöttük.

A hatóságok nyugalomra intették a város lakóit, figyelmeztetve őket arra, hogy elképzelhető, hogy a rabok házakba fognak betörni, hogy ruhát szerezzenek maguknak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!