A 12-14 éves spanyol fiúk a mesterséges intelligencia segítségével manipulálták az eredeti képeket, és az egyik lányt állítólag megpróbálták megzsarolni.


Gyermekpornográfia miatt nyomoz a spanyol rendőrség 12-14 éves fiúkkal szemben, akik több fiatal lány fotójából is meztelen képet készítettek a mesterséges intelligencia segítségével a nyáron, és a manipulált fotók felkerültek a közösségi oldalakra.

Az eset a dél-spanyolországi Almendralejo városában történt, a képek eredetijét (amiken természetesen ruhát viselnek) az érintett lányok tették közzé a közösségi médiában.

A BBC információi szerint eddig összesen csaknem harminc, 11 és 17 év közötti lány fotójával éltek így vissza. A spanyol rendőrség nyomoz az ügyben, a feltételezések szerint három 11, 12 és 14 év közötti helyi fiú szerkesztette át a képeket, majd terjesztette azokat a WhatsAppon és a Telegramon.

A manipulált képek többsége a nyáron készülhetett, és egyelőre nem tudni, mennyi sértettje van az ügynek.

A beszámoló szerint a sértett lányok közül van, aki jól viseli a történteket, de van olyan is, aki nem hagyja el a családi házukat, amióta a manipulált képek megjelentek az interneten. Spanyolországban a kiskorúakat csak 14 éves koruk fölött lehet büntetőeljárás alá vonni.

Forrás: HVG


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!