Egy orosz jógainfluenszert nemrég kitoloncoltak Baliról, miután meztelenül pózolt egy szent fa alatt. Az Instagram-sztár Alina Fazleeva, akit több ezer követője alina_yogi néven ismer, azért került bajba, mert megosztott magáról egy képet a közösségi oldalán, amin meztelenül pózol egy 700 éves szent kajeputfa mellett. A képek pedig hamarosan eljutottak egy helyi vállalkozóhoz, Niluh Djelantikhoz, aki jelentette a dolgot a helyi hatóságoknak.


A LADbible leírása alapján Fazleeva a fotón teljesen meztelenül ül az óriás fa törzsén úgy, hogy közben a melleit és a fenekét is a fához nyomja a sziget Tabanan nevű tartományában, a Babakan templom kertjében. A helyiek szentnek tartják ezt a fát, azért lett ekkora botrány a fotóból.

Miután az influenszernek leesett, hogy tiszteletlen volt, törölte a fotót, és egy bocsánatkérő videót is posztolt május 4-én. Fazleevának és a férjének, Andrej Fazleevnak azóta a helyi szokásoknak megfelelően tisztító szertartáson kellett részt vennie a sértés helyszínén.

Bocsánatot kérek minden balinéz és indonéz embertől, sajnálom, amit tettem. Annyira szégyellem magam, nem akartalak megbántani titeket semmilyen módon, abszolút nem ismerem ezt a helyet. Csak imádkoztam egy fa alatt, és egyenesen a rendőrségre mentem, hogy elmagyarázzam ezt az esetet, és bocsánatot kérjek

- írta a balhé után feltöltött videója mellé, melyben az látható, hogy teljesen felöltözve, a szent fa tövében imádkozik.

Jamaruli Manihuruk, az ország bevándorlási hivatalának vezetője azonban kijelentette: "Mindketten bizonyítottan a közrendet veszélyeztető és a helyi normákat nem tisztelő tevékenységet folytattak. (…) Ezért kitoloncolással fogják őket szankcionálni."

Alina Fazleevát és férjét, Andrej Fazleevet a szent fa helyén készült meztelen fotózás után a helyi kultúra megsértésére hivatkozva toloncolták ki Baliról. A fenti kép akkor készült, amikor tudatták velük ezt a döntést. A házaspárt emellett legalább hat hónapra ki is tiltják az országból.

A szent fát és a szentségtelen fotót a LADbible posztjában lehet megnézni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!