Formabontó előadásban mezteleníti le magát Simon Kornél, Barna Zsombor és Mohai Tamás, miközben kortárs magyar írónők műveiből olvasnak fel. Pucér fiúk olvasnak címmel március 7-én indul útjára a Mozsár Műhely új előadássorozata, amelyet a 2012-ben Angliában indult, Naked Boys Reading című mozgalom inspirált. Hazánkban színházi környezetre adaptált, újraértelmezett formában debütál az előadás, amelyben ismert színészek a testi-lelki kitárulkozás szintjére emelik az irodalmi élményt Böhm György rendezésében, a Független Színművészetért Alapítvány produkciójában.


Az ismert férfi szereplők minden alkalommal egy-egy kortárs magyar írónő karakteres és humorral fűszerezett írásait viszik színpadra, a sorozat első előadásán Fiala Borcsa megjelenés előtt álló új könyvéből származó szövegek állnak színpadra, melyeket először ebben az előadásban hallhat a közönség.

Hihetetlen nagy megtiszteltetés, hogy az én műveimből készülhetett ennek a formabontó, nézőpont tágító sorozatnak az első része. Az is izgalmas lesz, vajon hogyan fogadja a közönség a májusban megjelenő könyvem egyes szemelvényeit

- mondta a projektről Fiala Borcsa.

Elsősorban a kíváncsiság hajt ebben a projektben, mivel magánemberként is visszafogott, szemérmes személyiségnek tartom magamat, ráadásul eddig színészként is kevésbé találtak meg a meztelenebb szerepek. Számomra is kihívás, egy erőpróba, hogy a hétköznapitól eltérő helyzetben kell abszolválni ezt a feladatot. Emellett nagy kérdés számomra, hogy a meztelenség aktusa a kortárs gesztuson képes-e túlnőni, és milyen hozzáadott értékeket tud majd felmutatni

- vélekedett Simon Kornél. A Pucér fiúk olvasnak bemutatója március 7-én este 8-kor lesz a Mozsár Műhelyben (jegyek itt kaphatók), ám az élmény nem csak egyetlen estére szól: a sorozat a premierelőadás után is folytatódik újabb felvonásokkal.

Kiemelt kép: Németh Gabriella


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!