Öt év felújítás után 2023. május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a M3-as metró. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros ennek apropóján június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel várja az érdeklődőket.

Idén végre megszűnt az a sok kényelmetlenség, ami a budapesti hármas metró, vagyis a kék vonal utasainak nehezítette a mindennapi ingázást: véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása, a metró pedig újra teljes vonalán szállítja napi több mint félmillió utasát.

Zenei fronton többek között a NEO zenekar, a Soharóza imprókórus és a Galactic Jackson várja fellépésekkel az utasokat. A színházrajongó városlakók semmiképpen se hagyják ki a Momentán Társulat improvizatív előadását, a mindig késésben lévők pedig nyerhetnek majd néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választják.

A felújított M3-as metró vonalán a városlakók idén júniusban a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthatnak szokatlan élményekre. „Menni jöttél, de maradni fogsz!”: hirdeti a kihagyhatatlan programokat és élményeket a Metrófesztivál városszerte a plakátokon és az online térben is.

A teljes program:

  • Nagyvárad tér – NEO, Jazzbois, Galactic Jackson, Stinky Bugs, Lelle, Quixotic
  • Corvin-negyed – Metroast metrókibeszélő közvígjáték, a Stand-up Budapest műsora
  • Kálvin tér – aluljáró-játszótér és gyorscsúszda
  • Deák Ferenc tér – A RadioCafé élő rádióműsora és a Nemadomfel alapítvány kávézója
  • Arany János utca – Független színházak produkciója, színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár színház
  • Nyugati Pályaudvar – A Soharóza, a Budapest Ballet Grand Prix műsora és Barabás Lőrinc
  • Lehel tér – Metrótörténeti kiállítás, bárzongoristák

    A június 15-16. között szervezett rendezvényről további információkat ezen az oldalon, illetve a Facebook-eseménynél lehet találnia.

    A fesztivál egyik teaser-videója:


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!