2018. júniusban egy hosszabb cikkben írtunk arról, hogy miután elvette feleségül Mészáros Lőrinc egyik lányát, Ágnest, Homlok Zsolt csak az egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

Homlokot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, ezt követően kezdett el vállalkozni, nem sokkal később pedig az általa vezetett cég, a Vasútvill Kft. kapott megbízást a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek.

Celldömölk, 2014. november 28. Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. ügyvezetõ igazgatója beszédet mond a cég csarnokátadó ünnepségén Celldömölkön november 28-án. A kft. több mint a duplájára bõvítette a vasútépítés során mûszaki háttérbázisként szolgáló celldömölki üzemcsarnokát. MTI Fotó: Büki László

Az év hetedik napján behúzott egy állami munkát Mészáros veje

Homlok-Mészáros Ágnes férjének 2019 is sikeresen indult.

Nem csoda hát, ha a nemrég a Maldív-szigeteken pihenő Homlok Zsolt szereti a vasúttal kapcsolatos közbeszerzéseket, ahogy ez a Világgazdaság hétfői számába írt publicisztikájából is kiderül. A gazdasági napilapot a Mediaworks adja ki, ez pedig az apósa érdekeltsége.

A cikkben Homlok többek között arról ír, hogy az Európai Unió a 2000-es évek elején jött rá, hogy fejleszteni kellene a vasutat, az azóta elmúlt másfél évtizedben pedig Magyarországon is jelentős fejlesztések valósultak meg, főleg olyan vállalatok részvételével, amelyek "képesek voltak mobilizálni a belső erőforrásaikat, kiaknázni szellemi, innovációs potenciáljukat".

Örömhír, hogy - a nagy nemzetközi szereplők mellett - ezek a cégek magyar tulajdonosi háttérrel, magyar alkalmazotti gárdával, jelentős részben magyar technológiával felvértezve kapcsolódtak be a hazai vasútfejlesztés legújabb kori reneszánszába.

Szükség lenne azonban a szakképzés és a gyakorlati oktatás reformjára is, illetve, a közbeszerzéseken sikerrel induló, így arra rálátással rendelkező Homlok szerint a pályázati kiírási feltételeket is újra kellene gondolni:

Ma a pályázati kiírások értékelési rendszere egydimenziós, jellemzően csak az ajánlati árra koncentrál, miközben nem kellő súllyal veszi figyelembe a 21. század társadalmi-gazdasági viszonyai között felértékelődő holisztikus szempontokat

A vasúti infrastruktúra sűrűsége, technológiai színvonala fontos gazdaság-, társadalom-, és nemzetstratégiai kérdés. "Az az ország, amelyik ezt nem kellő hangsúllyal kezeli, a leszakadást kockáztatja" - zárja írását Mészáros Lőrinc veje.

Kiemelt kép: Homlok Zsolt még 2016-ban, MTI/Varga György


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!