A felcsúti milliárdos magántőkealapja kizárólagos irányítást szerez az Atmedia nevű cég felett, ami a köztévé és a TV2-csoport csatornáinak reklámjaiért felel.


Mészáros Lőrinc magántőkealapja kizárólagos irányítást szerez az Atmedia felett, amely cég egyebek mellett a közmédia reklámfelületeit értékesíti – írta meg a G7.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz csütörtökön beérkezett bejelentésből derül ki, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó Status MPE Magántőkealap egyedüli irányítást szerez az Atmedia és leányvállalatai felett.

A gazdasági portál azt írja,

A lap emlékeztet: az Atmedia a cég kezeli a TV2-csoport csatornáinak reklámidejét is. Az Atmedia már korábban is részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott, de más kormányközeli üzletemberek is jelen voltak a cégben.

2016-ban Tombor András vásárolta meg a céget. Ezután Mészáros magántőkealapja, rajta kívül pedig a vele jó kapcsolatot ápoló Vida József és üzlettársai álltak a cég mögött.

A G7 szerint miután Vida József visszavonult a Takarékbank vezetésétől, egyfajta osztozkodás kezdődött az üzletember és Mészáros körei közt, bizonyára a folyamat következő állomása érkezett most el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!