Egy helikopter és egy magánrepülőgép segítségével jutott el Mészáros Lőrinc a spanyolországi Marbellára, a Puskás Akadémia futballcsapatának edzőtáborába. A felcsúti klub elnöki szerepét is betöltő milliárdos nem először utazott meccsre ebben a formában.


Az Átlátszó derítette ki az ADS-B Exchange repülőgép-figyelő alapján, hogy a Puskás Akadémia utolsó felkészülési mérkőzése előtti napon, január 24-én indult útnak a Mészárosék által korábban már használt OE-XWY lajstromjelű helikopter a Budaörsi Repülőtérről Ferihegyre. Nem sokkal később az OE-HUG lajstromjelű privát repülő jeladója is működésbe lépett és kiderült: Budapestről Malagába vitték a felcsúti vállalkozót. Itt van a Marbellához legközelebbi repülőtér, ami fogad magéngépeket.

Január 25-én, a cseh csapat elleni edzőmeccs napján ugyanezt a két légi járműveket használva, Mészáros a privát jettel Malagából Budapestre, a helikopterrel Budapestről Budaörsre repült. Azt, hogy Mészáros ekkor a Puskás edzőtáborában járt, a klub hivatalos közösségi oldala is közzétette.

Tavaly év végén a szegeder.hu olvasója látta kiszállni egy helikopterből Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát. A HVG rálelt egy Ausztriában bejegyezett magánrepülőre (OE-HUG), amely gyakran segíti Mészárosék és magyar politikai vezetők útjait. Sok más út mellett ugyanez a repülő volt Kínában, amikor Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt, és Londonban is azokban a napokban járt, amikor Mészárost és Várkonyit lefotózták a Royal Albert Hallban.

Az OE-HUG, valamint az OE-LEM is hivatalosan bécsi székhelyűek, Bécsből azonban a hosszabb utak előtt Budapestre repülnek. A két gépet gyakran használják, több százszor indultak Budapestről a világ különböző tájaira – foglalta össze a 24.hu.

 

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!