Szerinte a Partizán interjúja etikátlan volt, mert méltatlan helyzetben mutatta a volt győri polgármestert, ráadásul nem is lett volna szabad leadni, miután az alany letiltotta.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden interjút tett közzé a Partizán YouTube-csatorna Borkai Zsolttal, Győr szex- és korrupciós botrányba belebukott egykori polgármesterével. Ebben többek között a volt városvezető prostituáltakkal való kapcsolatára, a bukását jelentő videóra és szövetségi kapcsolataira is rákérdezett a műsorvezető.

Gulyás Márton egyébként a videó elején elmondja, hogy Borkai az interjú elkészülte után le akarta tiltatni azt, amire válaszul a csatorna teljes terjedelmében és vágatlanul jelentette meg a beszélgetést.

Ezt rótta fel az aktivista-riporternek Mérő Vera. A jogvédő szerint Gulyás döntése etikátlan volt – már akkor is, amikor megmutatta az interjúnak azt a részletét, amikor Borkai a könnyeivel küszködve nyilatkozik.

– írja Mérő. Szerinte „ha az alany szünetet kér, a kamera leáll. Ez az etikai minimum. Nem vesszük fel, és főleg nem hagyjuk az anyagban egy összeomlott, síró ember járkálását. A kamera akkor forog, amikor az alany azt mondja.” Utalást tesz arra, hogy Gulyás inkább tartja magát baloldali aktivistának, mint újságírónak, Mérő szerint „nem elég aktivistának látszani, annak is kell lenni”.

– teszi hozzá a Nem Tehetsz Róla Tehetsz Ellene Alapítvány alapítója.

Hozzáteszi, hogy ez szerinte semmiben nem különbözik attól a hozzáállástól, amit épp Gulyás kifogásol a politika és a közélet szereplőitől.

Mérő Vera posztja frissítésében megemlíti, hogy nemrég az interjúból kivágtak egy részt a kritikus jelenetből, ugyanakkor szerinte egy bocsánatkérés is kijárt volna a riporternek.

A jogvédő egyébként nem először fejti ki különvéleményét a közéletet foglalkoztató ügyben, és áll ki egy jobboldali szereplő mellett. Nemrég lapunknak is megfogalmazta, miért ad igazat Pálffy Istvánnak, aki egy interjúban úgy fogalmazott, „bizonyos türelemmel kell lenni a pedofil betegség felé”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!