A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadásban kilenc öngyilkos merénylő vett részt, volt köztük egy nő is, nyolcat sikerült közülük már azonosítani. A támadásért felelőssé tett Nemzeti Tauhíd Dzsamaat vezetője is végzett magával az egyik helyszínen - tudatta a Srí Lankai védelmiminiszter-helyettes szerdán Colombóban.

Eddig már több mint hatvan embert vettek őrizetbe a templomok és szállodák ellen elkövetett, 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó merényletek ügyében.

COLOMBO, SRI LANKA - APRIL 21: Security forces inspect the scene after a blast targeting Shangri La hotel in Colombo, Sri Lanka on April 21, 2019. At least 138 people were killed in multiple blasts targeting churches and hotels across Sri Lanka. Chamila Karunarathne / Anadolu Agency

Srí Lankán már 359-re emelkedett a terrortámadások áldozatainak száma

A templomok és szállodák elleni robbantásos merényleteket az Iszlám Állam magára vállalta, de bizonyíték nincs rá, hogy valóban a dzsihadisták voltak az elkövetők.

A Srí Lankai hadsereg korábbi vezérkari főnöke ezzel egy időben úgy nyilatkozott, hogy a támadást valószínűleg 7-8 éven át készítették elő.

Kiemelt kép: Az egyik megrongálódott templom Srí Lanka fővárosában 2019. április 21-én, miután három templomot és három szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap Colombóban. (MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!