Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP közzétett egy videót, amelyben egy nő mentőtisztként beszél a koronavírus miatt a kórházakból hazaküldött emberek kálváriájáról.

Később azonban az Országos Mentőszolgálat egy Facebook-posztban azt állította, nincs a videóban szereplőhöz hasonló nevű mentős a nyilvántartásokban, és a kollégák közül sem ismeri senki a hölgyet.

Most újra a párt szólalt meg az ügyben. Mint - szintén a Facebookon közzétett - videójukban írják, a videóban szereplő nő egy magánszolgáltatónál dolgozik mentősként. A szabad idejében önkéntes ápolói munkát végző hölgy

hirdetés

„egy olyan cégnél [dolgozik], amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal. Sőt a koronavírus elleni harcban a napi munkájukat az OMSZ koordinálja”

- írja az MSZP. Hozzáteszik, „maga a mentőszolgálat is elismeri, hogy a betegszállítók is részt vállalnak és segítik az OMSZ életmentő munkáját. Így az érintett hölgy is.”

A párt közleménye szerint valószínűleg sokan mások is hasonló történetekkel találkozhattak, és ha tehetnék, ők is elmesélnék ezeket.

„Nem lehet szó nélkül elmenni a tragédiák mellett, és nem lehet ellehetetleníteni azokat, akik a nyilvánosság előtt mutatják be a rendszer hibáit”

- zárják posztjukat a szocialisták.


hirdetés