A légitársaság kifizeti az extra szállás és ellátás költségeit a pórul járt utasok számára.


Csütörtökön számoltunk arról, hogy kétszáz utas rekedt Madeirán, miután az erős szél miatt a Wizz Air törölte a Budapestre tartó járatukat. A Portugáliához tartozó szigeten az erős szél nehezíti a repülők leszállását, a Wizz Air gépe sem tudott landolni Madeirán, csak Tenerifén.

Menetrend szerint csak szombaton indult volna legközelebb Wizz Air-gép Budapestre, ráadásul a szeles idő más légitársaságoknak is gondot jelentett, ezért az utasok aggódhattak, hogy vajon meddig kell még a szigeten maradniuk.

A közleményben az is szerepel, hogy légitársaság minden érintett utasát értesítette erről, de továbbra is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy azoknak, akik utazási irodán vagy online jegyközvetítő cégen keresztül vásárolták a jegyet, az információkat – közvetlen elérhetőség hiányában – csak közvetetten, az érintett utazási irodának vagy online jegyközvetítőnek tudták megküldeni. Így előfordulhat, hogy ők később, vagy hiányosan értesülnek a legfrissebb fejleményekről.

Közölték azt is, hogy habár a járattörlésre a több napig tartó, extrém erős szél miatt került sor,

ehhez a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál kell elindítaniuk az igénylést az érintetteknek.

A Wizz Air ismét elnézést kért az utasokat ért kellemetlenségekért. Mint írták, a légitársaság számára továbbra is utasai és személyzete biztonsága a legfontosabb.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!