Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy George Clooney az új filmje kapcsán egy interjúban elmondta, a mostani állapotok is megágyazhattak annak a környezetnek, amit a filmben bemutatnak. Példaként hozta fel a mindent elárasztó dühöt és gyűlöletet, és itt említette meg Jair Bolsonaro brazil és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

A kormánymédia aztán úgy reagált a színész kijelentéseire, hogy azok mögött Soros György állhat, és Clooney azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, sőt, szerintük a sztárt "a befolyásuk alatt tartják Sorosék".

A színész ezután egy közleményben reagált az őt ért vádakra, melyben többek között leírta, hogy mindössze egyszer találkozott Soros Györggyel, és Orbán propagandagépezete hazudik. De írt arról is, hogyan látta, látja Magyarországot.

hirdetés

Ezután az ügyről Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára beszélt a Hír TV-ben hétfő este.

"Én általában is tisztelem azokat, akik a saját szakmájukban jók, ez természetesen igaz a színészekre is, és George Clooney jó színész, ezért tiszteletet érdemel, de ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ért a világpolitikához is"

- kezdte Menczer, hogy majd hozzátette: óva int mindenkit attól, hogy a színészt a világpolitikával kapcsolatban "orákulumnak tekintsük".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés