Megbüntették Kanadában azt a Tesla-tulajdonost, aki bekapcsolta az önvezető módot, majd nyugovóra tért, miközben az autó 150 km/órás sebességgel ment - írja a Guardian.

A kanadai rendőrség még július 9-én kapta a bejelentést, miszerint egy Tesla száguldozik az autópályán Ponoka város közelében. A rendőrségi jelentés szerint az autó jól láthatóan önvezető módban volt,

az első két ülés teljesen hátra volt engedve, és mindkét utasa - köztük a sofőr is - mélyen aludt, miközben az autó bőven a megengedett sebességet túllépve hajtotta magát.

Miután a rendőrök rávillogtak, az addig 140 km/órás sebességgel haladó jármű 150-re gyorsított, mielőtt aztán végül megállt.

A volánnál alvó sofőrről kiderült, hogy egy 20 éves férfi Brit Kolumbiából, akinek 24 órára felfüggesztették a jogosítványát, majd gyorshajtással és veszélyeztetéssel vádolták meg, decemberben áll majd bíróság elé.

hirdetés

Kanadában egyébként 110 km/h a megengedett sebesség az autópályán.

A Tesla önvezető autói ugyan forradalminak számítanak, még nem százszázalékig önvezetőek, így a rendőröknek egyelőre sokszor meggyűlik vele a bajuk, legtöbbször a sofőrök miatt.

Januárban például Ontario térségében állítottak meg egy férfit, aki a sebességet jócskán túllépve ült önvezető autójában, miközben mind a két kezét arra használta, hogy fogselyemmel tisztítsa ki a fogait.

Idén februárban még halálos baleset is lett abból, hogy egy 38 éves férfi az önvezető mód közben a telefonjával játszott. De nem mindig a felelőtlen sofőrökkel van baj: két hónappal ezelőtt az egyesült államokbeli Richmondban egy vezető nélküli Teslát kapcsoltak le a rendőrök, amely az út rossz oldalán hajtott.



hirdetés