Bangkokban 37 fok van, de a hőérzet elérheti a 40 fokot is. Eközben a levegő minősége is rendkívül rossz.


Olyan hőség van Thaiföldön, ami már meghaladja az emberi test tűrőképességét is, írja a Unilad. Szakértők szerint a közeljövőben semmi jóra nem számíthatnak a környéken élők: a rekkenő hőség a nyár végéig folytatódhat.

A legnagyobb gondot a levegő magas páratartalma okozza, mivel ilyen körülmények között az izzadság nem tud elpárologni a bőrön, ami megnehezíti a test lehűlését.

Az ázsiai ország hatóságai éppen ezért otthonmaradásra szólították fel az embereket, mivel egyes helyeken már extrém mértékű a páratartalom és a hőmérséklet segítségével kiszámolt hőindex.

Egy bangkoki meteorológus szerint Thaiföldön mindig az április az év legmelegebb hónapja. Choawat Siwapornshai elmondta, hogy bár az utóbbi hetekben valóban nehezen elviselhető meleg volt az országban, a mostani időjárást még egyáltalán nem nevezhetjük hőhullámnak. A jelenség hátterében a La Nina elmúlása, és az El Nino kialakulása állhat a meteorológus szerint, emiatt az év hátralévő részében a szokásosnál forróbb időjárásra kell számítani.

A helyzetet fokozzák az országban pusztító erdőtüzek, valamint a gazdák által illegálisan felgyújtott területek is. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy Thaiföldön rendkívül rossz a levegő minősége, ami a hőséggel együtt komoly közegészségügyi kockázatot jelent. A legnagyobb veszélyben az ország északi részén, a szabad ég alatt dolgozó mezőgazdasági munkások lehetnek, akik mindkét természeti csapásnak ki vannak téve.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!