Mint arról beszámoltunk, 91 éves korában meghalt Richard Donner amerikai filmrendező, aki Hollywoodban olyan filmekkel írta be magát a történelembe, mint a Halálos fegyver-sorozat.

Kapcsolódó

Meghalt Richard Donner, a Superman és a Kincsvadászok rendezője

91 éves volt.

Mel Gibson és Donner először 1987-ben dolgoztak együtt a Halálos fegyver első részén, később számos más filmben is megtalálták egymást. Gibson a Deadline-nak úgy nyilatkozott a halálhírről:

Donner, drága barátom, mentorom. Annyi dolgot tanultam tőle. Mindig szerényen beszélt a tehetségéről, nagyságáról, mindig azt mondta magáról, hogy ő csak egy közlekedési rendőr. Az egoizmus semmilyen jelét nem mutatta, ezt várta el másoktól is. Önzetlen, nagylelkű volt mindenkivel. Ha mindent jót felhalmoznánk egy kupacba, amit ő tett, olyan magasra jutnánk, ahová ember még nem. Nagyon hiányozni fog a humora, bölcsessége.

Danny Glover szintén a Deadline-nak mesélt a Donnerrel való kapcsolatáról:

Megszakad a szívem. Hogy Dick Donnerrel, Gibsonnal és a Halálos fegyver-filmek csapatával melózhattam, azok voltak karrierem legbüszkébb pillanatai. Mindig hálás lesznek Dicknek, hogy törődött velem, a családommal és úgy az egész életemmel. Barátomnak tekinthettem a forgatásokon kívül is. Nagyon fog hiányozni.

Warner Brothers/Getty Images Donner és Gibson a Halálos fegyver 1987-es forgatásán.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!