Második nemzetközi tranzakcióját jelentette be a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése - áll a cég közleményében. A tőkepiaci társaság nem kötelező érvényű előzetes megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal Montenegró piacvezető mobilszolgáltatója, a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére.


A Telenor Montenegro 338 ezer előfizetővel, 150 bázisállomással és a lakosság több mint 98 százalékát elérő 4G lefedettséggel rendelkezik. A társaság átvilágítását követően az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a montenegrói hatóságok is jóváhagyják a tulajdonszerzést.

Az előzetes megállapodás értelmében a 4iG megkezdi a céltársaság átvilágítását, melynek szeptember végén várható eredménye alapján tehet végleges ajánlatot Telenor d.o.o., Podgorica megszerzésére. A felek megállapodása szerint a tranzakció legkésőbb 2021. november 30.-ig zárul, melynek előfeltétele, hogy a tulajdonszerzéshez a montenegrói hatóságok is hozzájáruljanak - írják.

A 4iG-ről pár napja jelent meg a hír, hogy egyik résztvevője azoknak a keretmegállapodásoknak, amelyeket a digitális kormányzati ügynökség között kétszázmilliárd forint értékben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!