Fodor Csenge, Kiss Nikolett és Töpfner Alexandra nem tagja a magyar női kézilabda-válogatott keretének, amely a jövő szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra utazik.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány névsorában szerepel Szöllősi-Zácsik Szandra is, ám ő sérülés miatt pénteken és vasárnap kihagyja az olimpiai címvédő Franciaország elleni edzőmérkőzéseket, és csak a jövő hét elején csatlakozik a csapathoz.

A héten Budapesten készülő keretből Fodor, Töpfner és Kiss Nikolett maradt ki. Az MKSZ közleménye nem tér ki arra a Janurik Kingára, aki koronavírusos lett, és akiről a szerdai sajtótájékoztatón azt mondták, a jövő héten derül ki, hogy szerepelhet-e a vébén.

A világbajnokságon mérkőzésenként 16 játékos nevezhető, a torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 35 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani.

Kapcsolódó

"A lelkiismeretem tiszta" - Turi György lemondott minden posztjáról

Úgy érezte, a személyét érintő ügyben már a magyar úszósport és az egyesülete renoméja a tét.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett már 32 csapat vesz részt. A tornának december 1. és 19. között Granollers, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben, írja az MTI.

A magyar válogatott világbajnoki kerete:

  • kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
  • jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
  • jobbátlövők: Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)
  • irányítók: Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
  • beállók: Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK), Tóvizi Petra (Debrecen)
  • balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
  • balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!