A Wall Street Journal szerint Nyikolaj Patrusev, Putyin egyik legnagyobb támogatója hagyhatta jóvá a merényletet. A szárny alá szerelt bombával robbanthatták le az égről a repülőgépet.


Mintegy két hónapig tervezték Jevgenyij Prigozsin likvidálását Moszkvában, írja a Wall Street Journal. Az amerikai üzleti lap azt is tudni véli, hogy ki állhatott a Wagner-vezér meggyilkolása mögött: úgy tudják, hogy Nyikolaj Patrusev, az FSZB volt vezetője, a Nemzetbiztonsági Tanács jelenlegi titkára, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legnagyobb támogatója hagyhatta jóvá a gyilkosságot.

Az Embraer Legacy 600 típusú magángép szárnya alatt közvetlenül a moszkvai felszállás előtt helyezhettek el egy kisméretű, időzített bombát, ami fél órával később, 9000 méteres magasságban robbant fel. A gép ezután tíz utassal a fedélzetén lezuhant, senki nem élte túl a merényletet.

A Wall Street Journal egy magas rangú orosz hírszerzőtől és nyugati tisztviselőktől szerezte értesüléseit. A Kreml következetesen tagadja, hogy köze lenne Prigozsin likvidálásához.

A 72 éves Patrusev egyre nagyobb befolyásra tesz szert az orosz vezetésben, ráadásul fiát mezőgazdasági miniszterré nevezték ki. Bennfentesek szerint könnyen elképzelhető, hogy idővel ő, vagyis az idősebb Patrusev lehet majd Putyin utóda.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!