A balatonakarattyai önkormányzat bérli a területet. Rétvári Bence államtitkár képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából az derült ki, hogy a szükséges engedélyek beszerzése nem történt meg.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, maró szag és bűz terjeng a Balatonakarattya közelében lévő gödörből, ami miatt fejfájással és asztmás rohamokkal küzdenek a helyiek.

Most újabb részletek derültek ki az eset kapcsán Rétvári Bence belügyi államtitkár képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából. Eszerint a kérdéses terület a Balatonfői Szövetkezeti Zrt. tulajdona, amely 2016 szeptemberétől határozatlan időre bérbe adta a Balatonakarattya Község Önkormányzatának „nem környezetszennyező növényi hulladék, nyesedék tárolása és végleges elhelyezése céljából” azzal a feltétellel, hogy a bérlő az esetlegesen szükséges engedélyeket beszerzi. Ez azonban az államtitkári válasz szerint nem történt meg.

Az ingatlanon 1000 kilogrammot, illetve 10 köbmétert meghaladó mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot találtak, amikor lakossági bejelentésre a hatóságok ellenőrzést tartottak a területen és feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Újabb lakossági bejelentésre azonban idén augusztusban elrendelték a büntetőeljárás folytatását, amely jelenleg is tart.

(via 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!