A skóciai Darcy McGuire orvosai növekedéssel kapcsolatos problémáknak tudták be a kislány 3 éves korában kezdődő orvosi problémáit - írja a Metro.

Közel öt év telt el, mire felfedezték, hogy Darcy valójában kordómában, a csontrák egy különlegesen ritka altípusában szenved, ami elsősorban a koponyát és a gerincet érinti.

Édesanyjával, a 38 éves Carol Donalddal ekkor közölték, hogy lánya betegségén már nem lehet segíteni, így a 8 éves Darcyval közösen megtervezték a kislány temetését.

hirdetés

Betegsége alatt Darcy többezer fontot gyűjtött össze gyermek hospice alapítványok javára az interneten keresztül. Halálhírét Darcy Rae’s Dreams nevű Facebook oldalán tették közzé.

„Ha időben felfedezik a rákot, biztos vagyok benne, hogy képes lett volna megküzdeni vele” – nyilatkozta édesanyja.

A probléma első jele egy dudor volt Darcy hátán, amiről az orvosok végig azt állították, hogy nem ok az aggodalomra – még akkor is, amikor Darcy hirtelen fogyni kezdett. De miután a kislány elkezdett rendszeresen elesni, a vizsgálatok végre kiderítették, egy olyan ritka csontrákról van szó, ami 20 millióból csak egyetlen gyereket érint évente. Mivel a korábbi években semmi sem akadályozta a tumor terjedését, ezért ekkorra már Darcy egész testében megtalálható volt.

A kórház nem nyilatkozott az esetről orvosi titoktartásra hivatkozva.