25 éves koráig kétszáz műtétet hajtottak végre a fél szívvel született Jessica Manningen.


A hálószobában tartja egy tartósító folyadékkal teli vákuumzáras zacskóban az igazi szívét egy kettős szervátültetésen átesett nő, írja a Metro. Jessica Manning volt az első új-zélandi, akin ezt a műtétet végrehajtották még 25 éves korában.

Jessica Manning fél szívvel született, melynél további öt rendellenességet állapítottak meg az orvosok. Emiatt egész életében komoly egészségügyi problémákkal küzdött: 25 éves koráig összesen öt nyitott szívműtéten, két pacemaker beültetésen és egy sürgősségi tüdőműtéten is átesett. Végül kettős szervátültetés hajtottak végre a szívén és a máján, de ez sem ment simán.

A húszórás beavatkozás során bevérzett a tüdeje, öt napig kómában volt, megállt a szíve, melynek következtében 35 percig beállt nála a halál. Még a műtét előtt belegyezett azonban, hogy a szívét felajánlja orvosi célokra, amit végül egy évvel később visszakapott.

Az kettős szervátültetett azt mondja, egy egészséges ember el sem tudja képzelni, hogy a hozzá hasonló sorsúak milyen hálásak az ismeretlen donoroknak.

„Mindent, amit az életben teszek, a donoromért teszem” – mondta Jessica Manning, aki a TikTokon meg is mutatta már a zacskóban sorsára váró szívet.

@jessica.elenanz Replying to @Mina ?????? Here is the close up! #fyp ♬ original sound - Jess ?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!