Mint azt megírtuk, az MSZP kizárja a pártból a korrupciógyanúba keveredett kispesti Lackner Csabát - erről Tóth Bertalan, a párt elnöke a Facebook-oldalán írt, hozzátéve: "Lejárt a határidő".

Miután az MSZP elnökségének felszólítására Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál kezdeményezték Lackner Csaba pártból való kizárását. A testület nyolc napon belül hozza meg a döntését.

Lackner korábban - miután olyan felvételek szivárogtak ki, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél - felfüggesztette párttagságát.

Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester szerint korábban abban egyeztek meg a képviselővel, hogy beadja a párttagságáról való lemondását. Ám Lackner most ügyvédjén keresztül üzent, hogy a képviselői megbízatását nem akarja visszaadni.

"Lackner Csaba a választók által október 13-án ráruházott képviselői mandátumot nem kívánja visszaadni. Tiszteletben tartja a választók akaratát. A képviselői mandátumával a kerületi lakosság érdekeit kívánja szolgálni a továbbiakban is"

– írta az ügyvéd a Magyar Nemzetnek.