Mi is beszámoltunk róla, hogy csütörtökön Niedermüller Péter és a kirekesztés ellen tüntetett a Fidesz az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt. Az MTI tudósítása szerint a tiltakozók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a városháza előtti területen. A tüntetésen a polgármester lemondását követelték.

A demonstráción újságíróként volt jelen Hont András, a Hvg.hu publicistája, akit a portál beszámolója szerint a Vadhajtások.hu nevű szélsőséges portál munkatársa, Bede Zsolt inzultált és lökdösött.

Bede Zsolt többször is leverte Hont András a szemüvegét, és hátulról megütötte az újságírót, eközben szidalmazta és provokátornak nevezte.

A jelenetet a Vadhajtások a Facebookon is közvetítette az élő bejelentkezésükben. A videóban 3:30-tól látszódik.

hirdetés

A hvg.hu arról is ír, hogy a tüntetésen a 444 egyik munkatársát is inzultálták, videósuk kezéből megpróbálták kicsavarni a kamerát.

Bede Zsoltnak nem ez volt az első erőszakos fellépése, "pár hónapja garázdaság miatt indult eljárás ellene, mivel könnyű sérüléseket szenvedett egy nő, amikor a DK szerint Bede megtámadta egyik politikusukat, aki a kormány ellen demonstrált" - írja a Blikk.


hirdetés