„Ezúton tájékoztatom Kecskemét lakosságát arról, hogy a Neumann János Egyetemre ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna!”

- kezdi Facebook-posztját Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere. Mint írja, a kormány által kedden éjjel benyújtott törvényjavaslat értelmében sok más egyetemhez hasonlóan a Neumann is alapítványi fenntartásba kerül, amit a városvezető szerint „mérhetetlen mennyiségű munkával, tárgyalások sokaságával sikerült elérni”. Amint írja, „Az alapítványi működés nem az állami finanszírozás megszűnését jelenti, hanem egy sokkal rugalmasabb, egyszerűbb döntésmechanizmussal működő intézmény lehetőségét”.

Hozzáteszi:

„a Pedagógusképző Kar a tervek szerint átkerül a Károli Gáspár Református Egyetemhez. Ez pedig nem a kar elvesztését jelenti, hanem a Károli Egyetem ismételt megjelenését Kecskeméten.”

Nem volt ilyen ügyes vagy szerencsés a Kaposvári Egyetem: ők a parlament honlapján megjelent törvénytervezetből tudták meg, hogy intézményüket összevonják a Szent István Egyetemmel. Mint írják: „A Kaposvári Egyetem vezetése a tervekről egy, majd a döntésről két alkalommal kapott szóbeli tájékoztatást az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért felelős államtitkárságától.”

hirdetés



hirdetés