Mint azt megírtuk, vádat emeltek azzal a 16 éves fiúval szemben, akit a tavalyi sólyi gyerekgyilkossággal gyanúsítanak. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állnia.

A vádirat szerint a szörnyű gyilkosság kiváltó oka féltékenység volt: a fiú szerelmes lett a kislányba, és amikor az egy közös barátjukról kezdett el dicsérően beszélni, annyira felhúzta magát, hogy elhatározta, megöli.

A fiú a Séd patak partján lévő papírmalomnál talált egy vastagabb, fonott kötelet, a kislánnyal pedig elhitette, hogy olyan bűvésztrükköt mutat neki, melyhez a kezeit hátra kell kötöznie. A megtévesztett gyerek hitt a barátjának, aki a megkötözése után a patakba vitte, és ott többször a víz alá nyomta.

Ezután a már kábult kislányt kivitte a partra, majd egy kődarabbal ütötte, melynek következtében koponyasérüléseket szenvedett. Végül levette róla ruhájának egy részét, és újra a patakba vitte, ahol hínárfonatot kötött rá, hogy ne sodorja el a víz, majd távozott a helyszínről. A kislány halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

"Szörnyű szembesülni mindazzal a borzalommal, amin a kislányomnak át kellett mennie"

– mondta a Blikknek sírva a lány édesapja, aki reméli, hogy a bíróság nagyon hosszú időre börtönbe zárja a gyilkost. "A héten Adrika kutyája is meghalt, a kislányom után ment" – tette hozzá.