Bacsa György elmondása szerint a teljes hálózat egynegyede teljesen leürült.


Korábban mi is írtunk róla, hogy az Ásványolaj Szövetség szerint kijavították a százhalombattai finomító hibáját. Ezt az MTI híre szerint most Bacsa György, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója is megerősítette, de a képet árnyalta is.

Ehhez pedig az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett. Bacsa György hozzátette, a Mol teljes kapacitása nem elég a magyar piaci igények kielégítéséhez, ehhez mintegy 30 százalék import is kell, és a jelenlegi kereslet mellett a logisztikai túlterheltség feloldásához arra is szükség van, hogy a többi kiskereskedelmi és nagykereskedelmi partner aktivitása is erősödjön.

Az elmúlt héten a benzin kereslete kétszerese, a dízelé másfélszerese volt a tavalyinak, a napi kiskereskedelmi kiszállítási igény 30 százalékkal meghaladta a teljes logisztikai napi kapacitást, miközben az import jelentősen visszaesett.

– mondta el az igazgató.

Bacsa György Porfoliónak is elküldött közleményében arról is ír: „A Mol mindent tőle telhetőt megtesz: a tankerautóink éjjel nappal szállítanak, a munkatársaink folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereink pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon”. Közölte, hogy a termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol – novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött – de a vállalat elérte a logisztikai kapacitásának határát. „Ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudunk behozni” – tette hozzá.

A Telex információi szerint kedden délben 401 benzinkútnál legalább egyfajta üzemanyag hiánycikk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!