A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint nagy a nyomás a mentésirányítókon, és előfordulhat, hogy nem ér ki egy mentő időben, mert épp nem tudnak autót küldeni.


Ahogy arról mi is folyamatosan hírt adunk, kórházban ápolják Gálvölgyi Jánost. A színész az otthonában lett rosszul szerda délelőtt. A családja mentőt hívott, de egy óra várakozás után végül a lányai vitték el a kórházba a 74 éves színészt. A mentőszolgálat vizsgálata szerint a mentésirányító hibázott.

Az ATV-nek nyilatkozó kardiológus szerint egy tüdőembóliás beteget tilos mozgatni, de ezt egy hozzátartozó nem tudhatta. Szerinte a mentésirányítónak kellett volna megfelelő kérdésekkel felismernie, hogy mi lehet a baj, hiszen erre vannak kiképezve.

A rendőrség is hivatalból indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

A mentésirányító pedig úgy gondolja, hogy ebből az esetből nem lett volna ügy, ha nem egy ismert személyről lenne szó.

Azt mondta:

Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke szerint nagy a nyomás a mentésirányítókon, és előfordulhat, hogy nem ér ki egy mentő időben, mert nem tudnak épp autót küldeni.

A mentősök a portál kérdésére azt válaszolták, hogy a mentés megbízható működése érdekében számos lépést tettek és tesznek. Azt tanácsolták, hogy súlyos esetben ne induljanak kórházba, hanem inkább telefonáljanak újra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!