Amar Helif hivatalos dokumentumokat is bemutatott, amelyek igazolják, hogy Iman nőként született. Szerinte a lánya szereplése körüli viták arra irányulnak, hogy meggátolják őt a sikerekben.


A Daily Mail megírta, hogy Iman Helif, algériai bokszoló, édesapja, Amar Helif kiállt lánya mellett, aki támadások középpontjába került, amikor női ellenfele, Angela Carini mindössze 46 másodperc után feladta a mérkőzést a nyári olimpiai játékokon. Ez az eset ráirányította a figyelmet Khelifre, aki korábban kizárásra került egy világversenyről Új-Delhiben, miután nem felelt meg a nemi alkalmassági kritériumoknak.

Sokan elítélték Helif részvételét az olimpián: női bokszolók és nőjogi aktivisták egyaránt felháborodtak azon, hogy indulhat a versenyen. A Iman édesapja, Amar Khelif szerint a lánya elleni támadások célja, hogy megakadályozzák őt abban, hogy aranyérmet nyerjen az olimpián.

„Iman egy kislány, aki hatéves kora óta szereti a sportot” – mondta Amar Helif. „Korábban focizott, most pedig az ökölvívásban ér el eredményeket. Ezek a kritikák és pletykák csak arra irányulnak, hogy meggátolják őt abban, hogy sikeres legyen.” Igaza alátámasztására Helif egy 1999. május 2-i hivatalos dokumentumot mutatott be, amely igazolja, hogy Iman Helif nőként született.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!