Mint ahogy mi is megírtuk, döntött a bíróság a tatabányai hajléktalan-gyilkosság ügyében.

Példátlan döntés született: elítélték a 15 éves tettes anyját is.

A Tatabányai Járásbíróság 1 év 11 hónap, 3 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki arra a 39 éves tatabányai nőre, akinek nagyobbik, akkor 15 éves fia agyonvert két hajléktalant.

Az ügy 2017-re nyúlik vissza. A fiú ismerte mindkét áldozatát, és a gyilkosságok helyszínétől nem messze lakott.

Miután a hatóságok megvizsgálták, hogy mi vezetett a vérengzéshez, megállapították, hogy az anyja elhanyagolta a fiát és veszélyeztette fejlődését.

A vádiratban szerepelt, hogy az asszony egyedül nevelte fiait Tatabányán. Apollónak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak.

Az orvos gyógyszert is felírt neki, amit az anya nem váltott ki. A fiút nem vitte vissza felülvizsgálatra, mert szerinte csak neveletlen volt a gyerek, akivel egyáltalán nem foglalkozott.

Egyre rosszabb lett közöttük a viszony, ezt csak fokozta a kisebbik testvér megszületése. A nagyobbik fiúnak csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, és maga mosta a ruháit. Nem volt iskolatáskája, műanyag szatyorban hordta a felszereléseit. Az anyja nem járt szülői értekezletre, fogadóórára sem az iskolában.

Többször bántalmazta nagyobbik fiát, trágár módon üvöltözött vele, és a gyilkosság napján kizárta a fiát a lakásból. A vádirat szerint az anyaviselkedése jelentős mértékben hozzájárult a gyilkosságot elkövető fiú személyiségének torzulásához.

A gyilkosságért elítélt fiú anyja a Blikknek nyilatkozott az esetről és a fiával való kapcsolatáról.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>