Krisztina családtagjai önmagukat is vádolják, amiért nem vették észre, hogy baj van. A szakértő szerint azonban erre nem is volt esélyük, hiszen a depresszióban szenvedők gyakran egyfajta álarcot öltenek magukra.


Önmagukat is vádolják a 25 évesen meghalt fotóslány családtagjai, amiért nem látták előre a jeleket. Bertók Kriszti azonban senkinek sem beszélt a párkapcsolati problémáiról.

A fiatal modell, fotós, a Bánkitó fesztiválfotós csapatának oszlopos tagjától a fesztivál szervezői a hétvégén megható üzenetben vettek búcsút.

Később Kriszti édesanyjának bejegyzéséből az is kiderült, hogy a fiatal lány öngyilkos lett.

„Sokan megvetik azokat, akik így halnak meg. Biztos vagyok benne, hogy amikor megtette, már megbánta, de onnan már nem volt visszaút” -írta a közösségi oldalán a gyászoló anyuka.

Kriszti édesanyja a Blikknek most azt mondta, hogy Kriszti „senkinek nem beszélt a párkapcsolati válságáról, nem mutatta, hogy fáj neki”.

Az asszonyt sokan keresik most olyanok, akik hasonló tragédiát éltek át: elmondják neki, hol találhat megnyugvást, mibe kapaszkodhat, illetve mivel nem érdemes küzdenie. Krisztina családtagjai önmagukat is vádolják, amiért nem vették észre a jeleket.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus azonban a Blikknek azt mondta, hogy

„Ez pedig megnehezíti azt, hogy a környezete észrevegye, hogy baj van, így beavatkozni sem tudnak. Ráadásul az ebben szenvedők közül sokan egyfajta álarcot öltenek, úgy tesznek, mintha minden rendben lenne velük, és elrejtik, hogy valójában min mennek keresztül. Belül viszont úgy érzik, kilátástalan a helyzetük, és nem találják az eszközöket, amivel le tudnák mindezt küzdeni” - tette hozzá a szakember.

(Forrás: Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!