„Állatkertünkből ma hajnalban (2020. 09. 10-én) két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából” - írja a Miskolci Állatkert és Kultúrpark hivatalos Facebook-oldalán.

Közleményükből kiderül, hogy a kisebb fajtába tartozó kenguruk alapvetően békések és nem támadnak az emberre, de esetleges veszélyérzetben előfordulhat, hogy védekezésképpen kárt okoznak.

Arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben látnak egy 60-70 cm magas, szürkés színű, közepes, ülő kutyára hasonlító állatot, akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék hatóságokat vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén: +36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló), vagy az állatkert központi számán + 36 46 332 121.

Emellett kérik a Csanyik környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Az autósok figyelmét pedig felhívják, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a környéken.

Lakossági bejelentések alapján annyit már tudni lehet, hogy az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét, és a közeli erdős-ligetes részen fedezi fel a természetet. Eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli.

hirdetés



hirdetés