Megszökött egy hároméves kislány az óvodából Lőrincin. A kis Csenge kedd délben egyszerűen kisétált az óvoda kapuján, majd nekiindult a nagyvilágnak - írja a Blikk.

A zokogó kislányt az intézménytől körülbelül 150 méterre, egy veszélyes kereszteződésnél találta meg az édesanyja.

A család számára felfoghatatlan, hogy hogyan tudott gyermekük a pedagógusok tudta nélkül kijönni az óvodából. Az apa, Bolyki Zsolt így nyilatkozott:

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Nagyon szeretjük ezt az óvodát, eddig semmi gondunk nem volt vele. Most azonban jobb, ha Csenge pár napig nem megy, hogy helyreálljon a lelki békéje.”

Bár felzaklatják a történtek, mégis újra felidézte azt a keddi napot, hogy más gyerekével ez soha ne történhessen meg.

hirdetés

„Mint mindig, a feleségem ment ebéd után Csengéért. Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemekkel. Nehéz volt, mert nagyon félt, előtte soha nem volt még egyedül az utcán. A kislányom azt mondta, az anyukáját indult el megkeresni. A feleségem azonnal berohant a gyerekkel együtt az óvodába, és próbálta megtudni, hogy ez hogy történhetett.”

Az apuka szerint az óvónők is nagyon meglepődtek, és elnézést kértek a mulasztásért. A szülők nem akarnak rosszat az óvodának, de úgy gondolják, hogy foglalkozni kell az esettel, hiszen az ember azzal a tudattal hagyja az óvodában gyermekét, hogy ott a legnagyobb biztonságban van. Most a többi szülővel együtt próbálják kitalálni, miképp lehetne biztonságosabbá tenni az intézményt.

Az óvoda vezetője, Lőrincz Csabáné is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy nagyon bántja őket az, ami történt, és azonnal intézkednek, hogy az óvodát még biztonságosabbá tehessék. Jelenleg, a járványhelyzet miatt zsiliprendszer működik náluk. Ez azt jelenti, hogy a szülők egy kapun beengedik a gyerekeket, a pedagógusok pedig az ajtónál várják őket. Elmondása szerint, a szülők sokszor nyitva hagyják a kaput, és ez történhetett kedden is, amikor Csenge ki tudott menni rajta. Most már egy kétkezes kapuzárat is beépítettek, azt pedig szabályozzák, hogy a kapun belül hányan tartózkodhatnak.



hirdetés