Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia. Az Alkotmánybíróság utasította a Kúriát, hogy rendelje el az összes szavazat újraszámlálását - derül ki az Ab pénteki határozatából, amelyet az Alkotmánybíróság honlapján tettek közzé.


Kiderült, hogy Vitézy Dávidnak adott igazat az Alkotmánybíróság, tehát ennek értelmében új döntést kell hoznia a Kúriának főpolgármester-választásról.

A 24.hu szerint az Alkotmánybíróság határozata alapján a Kúria végzésében nem indokolta meg kellően miért találta alaptalannak Vitézynek a Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen előterjesztett bírósági felülvizsgálati kérelmet, ami a tisztességes bírósági eljáráshoz való jog sérelmére vezetett. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

"Az Alkotmánybíróság ma – értékelve mind az általam benyújtott alkotmányjogi panaszt, mind Karácsony Gergely tegnapi alkotmánybírósági beadványát – a választási eljárásról szóló törvény szerinti jogkörében alaptörvény-ellenessége miatt megsemmisítette a Kúria főpolgármester-választásról szóló múlt heti döntését.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!