Életfogytig tartó fegyházbüntetésről 15 év börtönbüntetésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla az inárcsi családsegítőt nyakon szúró férfi büntetését - közölte az ítélőtábla hétfőn az MTI-vel.

A november 14-én hozott ítélet megváltoztatta a Budapest Környéki Törvényszék júniusi döntését.

hirdetés

Az ítélőtábla szerint a vádlott nem előre kitervelten követte el tettét, ezért az első fokon kiszabott életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztést 15 év börtönbüntetésre enyhítette azzal, hogy a férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A közleményben felidézték: a vádlott Inárcson épített családi házat devizahitelből, a hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudta fizetni.

A csaknem 60 millió forint tartozás miatt végrehajtás indult, a házat elárverezték, és a háromgyermekes családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie. Két gyerek kiskorú volt, egyikük fogyatékkal élő.

A férfi segítséget kért az inárcsi önkormányzattól, a családsegítő szolgálathoz fordult, amelynek dolgozója többféleképpen is próbált segíteni, de nem sikerült szállást szereznie a vádlottnak és családjának.

A vádlott felesége 2018. július 10-én közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik.

A férfi egy átvirrasztott éjszaka után másnap reggel bement egyeztetni a családsegítővel, ám vita robbant ki, a férfi kést rántott és nyakon szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt.

A vádlott ezután átment a polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A vádirat tartalmazta azt is, hogy a férfi korábban rendőrként lőszereket szerzett, amelyeket nyugdíjba vonulása után engedély nélkül magánál tartott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>