Mindketten egy homokpadon játszottak, amikor a mólóhoz érkező hajó óriási hullámot kavart az angliai tengerparton. A gyerekek szülei teljesen összetörtek.


Szomorú részletek láttak napvilágot arról, hogyan halt meg két tinédzser múlt szerdán a bournemouth-i tengerparton, írja a The Sun. A rendőrség közleménye alapján a 12 éves Sunnah Khan és a 17 éves Joe Abbess vesztette életét a tengerparton, további nyolc ember pedig megsérült.

A gyerekek a tragédia előtt éppen egy homokpadon játszottak, amikor a Dorset Belle nevű hajó a mólóhoz érkezett. A turistahajó sodrása miatt hatalmas hullám keletkezett, ami telibe kapta a két fiatalt, akik hiába próbáltak a partra jutni. A tengerbe boruló gyerekek halálát fulladás okozta. Rajtuk kívül további nyolc ember sérült meg, többen közülük kórházba kerültek.

A rendőrség számára továbbra sem világos, hogyan történt pontosan a baleset. A sétahajót lefoglalták, egy 40 éves férfit pedig emberölés gyanújával letartóztattak.

A 17 éves Joe Abbess az angol Premier League-ből frissen kiesett Southampton focicsapatánál volt szakácsgyakornok. A 12 éves Sunnah Khan édesanyját öt nap után tegnap tájékoztatta hivatalosan a rendőrség a kislány haláláról. A 32 éves Stephanie Williams-t azután hívták fel a rendőrök, hogy a The Sunnak panaszkodott arról, napok óta semmit sem tud a lányáról.

Rachael Griffin halottkém felhívta a figyelmet arra, hogy akik bármilyen nyílt vízben tartózkodnak, „legyenek tisztában a víz erejével”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!