Áramütés ért egy 2 és fél éves gyermeket egy palkonyai vendégházban - értesült a 168 Óra. A portálnak a gyerek édesapja mesélte el a történteket. A férfi elmondása alapján esküvőre mentek, a szállásuk pedig egy vendégházban volt, de azt nem ők választották, viszont kihangsúlyozták, hogy a gyerekek is lesznek velük.

Az édesapának ugyanis egy 2 és fél éves kisfia van és egy kislánya, aki még csak kúszni tud, járni nem. A kisfiúval az apuka volt az udvaron, ahol egy lámpaoszlop állt, de kilógott belőle a vezeték, ami nem volt leszigetelve. A férfi állítása szerint csak egy nejlonszatyorral volt letakarva. A kicsi levehette a szatyrot a vezetékről, mert a földön találta, amikor a kisfiúhoz sietett a hangosan kiabálásra.

A gyerek ugyanis megfogta a kilógó vezetéket és megrázta az áram.

Az apa azonnal odarohant, amikor meghallotta az üvöltését. Elmondása szerint a fiú fogta az oszlopot, de elengedte, amikor odaért.

"Hirtelen elém rogyott. Bevittem a házba, és amikor elengedte a vállamat, akkor láttam a kezén a fekete-fehér égésnyomot"

- emlékezett vissza az apa.

A kisfiút mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a mentősöktől nyugtatót és erős fájdalomcsillapítót is kapott. A portál információi szerint a gyerek már jobban van, de a keze még mindig fáj, de a "viselkedését befolyásolja a sokkhatás".

A portál kereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot az üggyel kapcsolatban, azt a választ kapták, hogy a Siklósi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.