Az eutanázia jogáért harcoló ügyvéd ALS-ben szenved, ami miatt izmai folyamatosan leépültek. Nemrég még rendszeresen sportolt, ma már a felállás is küzdelmet jelent neki.


Drámai videón számol be állapotáról az ALS-ben (Amiotrófiás laterálszklerózisban, az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegségben) szenvedő dr. Karsai Dániel. Az ismert ügyvéd összeveti pont két évvel ezelőtti Ju-jistu vizsgáján készült videóját a mai mindennapjait bemutató képsorokkal.

– írja Karsai, aki eltökélten küzd azért, hogy Strasbourgban kiharcolhassa az eutanázia jogát. A jelenleg is praktizáló ügyvéd azt szeretné elérni, hogy saját maga dönthessen életének végéről, ha szenvedései aránytalanul súlyossá válnának. A kormány azonban azt szeretné elérni, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága ne foglalkozzon a jogász ügyével, Gulyás Gergely miniszter pedig korábban úgy fogalmazott: az ember életéről nem az embernek kell rendelkeznie.

A hétfőn közzétett videóról Karsai azt írja: „A poszt végén található linken az övvizsgámból és a gyógytornából összevágott videó található. Tökéletesen látszik rajta, ez a betegség hogyan emészti fel az embert.” Hozzáteszi:

Karsai Dániellel készült interjúnkat itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!