Vádat emeltek az ittasan balesetet okozó sofőr ellen, aki még tavaly szeptemberében ütött el egy fiatal nőt a Vas megyei Káldon - írja a 112 Emergeny Press.

A 28 éves édesanya egy kocsi mellett állt, amikor az ittasan vezető sofőr nekiütközött az autó bal hátuljának, és közben a nőt is elütötte, aki súlyosan megsérült.

Először felcsapódott a férfi kocsijának motorháztetőjére, majd az úttestre esett. A baleset után kórházba került, többek közt eltört a lába.

A 112 Press-nek a baleset után az anya egyik hozzátartozója elmondta, hogy

két gyerek is ott állt a kocsinál, nem sokon múlt, hogy őket is elüsse a sofőr.

hirdetés

Ahogy korábban mi is megírtuk, a gázoló a történtek miatt pénzt ajánlott fel az áldozat családjának, de ők ezt nem fogadták el, sőt nagyon felháborodtak azon, hogy a baleset felelőse így akarta elsimítani az ügyet.

Miután kihívták a rendőrséget, egy vérvizsgálat során kiderült, hogy

a férfi ráadásul ittasan vezetett, amikor elütötte a nőt.

A Vas Megyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés miatt vádat emelt a férfi ellen. Azt írják, az elütött nő az éjszakai sötétség ellenére kellő távolságból látható volt, így figyelmes vezetés esetén a sofőr elkerülhette volna az ütközést. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A fotót a 112 Emergency Press engedélyével közöljük.


hirdetés