Mozgássérült embert ütött le egy luxusautó sofőrje egy szántódi áruház parkolójában - írja a Blikk. Az esetről az egykori MDF-es politikus, Herényi Károly írt Facebook-oldalán, hiszen a történet az egyik mozgássérült barátjáról szól.

A politikus barátja, Simon József egy mozgássérült helyen parkoló fekete Mercedes 35 év körüli sofőrjét udvariasan megkérdezte, hogy van-e parkolásra jogosító kártyája, és ha van, miért nem helyezi ki. A válasz az volt, hogy több is van neki, és ha akarja kihelyezi.

hirdetés

A mozgássérült férfi ezután fotót készített a szabálytalanul ott álló autóról a telefonjával, mindeközben pedig megjelent egy asszony, aki a boltból sietett a parkoló autóhoz és a poszt szerint megfenyegette a férfit.

Herényi Károly írása szerint ekkor

a sofőr kiugrott az autóból, és „megöllek” üvöltéssel leütötte a mozgássérült férfit, majd bepattantak az autóba és sietve elmentek.

A mozgássérült férfit a járókelők segítették talpra, majd rendőrt hívtak, akik értesítették a mentőket is. A férfit Siófokra szállították, ahonnan alapos vizsgálat után kiengedték.