Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a hajdú-bihari férfival szemben, aki megöléssel fenyegette az intézkedő rendőröket. De nem csak emiatt főhet a család feje.


A berettyóújfalui rendőrök egy tyúklopásról szóló bejelentés miatt jelentek meg az egyik Hajdú-Bihar megyei ingatlannál. Az ittas férfi üvöltözni kezdett velük, majd megöléssel fenyegette őket, miközben az intézkedést kifogásolta. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban rá sem hederített. Ledobta magáról a felső ruházatát, mindkét kezét ütésre emelte és a rendőrök irányába indult, miközben tovább fenyegette őket.

Ekkor az egyik rendőr a szolgálati kutyát alkalmazta a férfival szemben, aki miután a kutya meglökte - egyensúlyának visszanyerése után - ütésre emelt kézzel indult az ügyeletes felé. A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben és megbilincselték.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a férfival szemben. Érdekesség, hogy a vádlott testvére, és az édesapja sem ment a szomszédba, ha a rendőrök fenyegetéséről volt szó. Ők pár nappal ezelőtt támadtak kapával, és késsel a jogszerűen intézkedő rendőrökre, ezért a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást ellenük. A Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően őket is letartóztatták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!