Szerdán megnyitotta a jelentkezést a budapesti előválasztásra az aHang kampányplatform, derül ki a honlapjukon közzétett felhívásról.


Mint írták, az aHang egy olyan szavazási rendszert fog bemutatni, melynek hitelessége megkérdőjelezhetetlen.

A jelöltállítási folyamat kidolgozásában figyelembe vettük az eddig látható potenciális jelöltek igényeit és azokból kiindulva dolgoztuk ki saját feltételrendszerünket. Jelen kampányt azért indítottuk, hogy akik budapesti lakosként úgy gondolják, részt vennének szavazóként, támogatóként, önkéntesként ebben a folyamatban, azok itt ki tudják fejezni ebbéli szándékukat.

- fogalmaztak.

Az Indexnek Karácsony Gergely és Puzsér Róbert csapatánál is megerősítették, hogy tárgyaltak korábban az aHanggal az előválasztás részleteiről. Hogy kik állnak a szervezet mögött, arról szinte semmit nem tudni.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szinte azonnal reagált a hírre. Lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta,

Puzsér Róbert felfüggesztette az előválasztási folyamatban való részvételét, mert Karácsony Gergely és az MSZP felrúgták azt a december 20-án aláírt szándéknyilatkozatot, amelyben teljes ellenzéki együttműködésről állapodtak meg Budapesten. A SB2019 nem tudja másként értelmezni az aHang mai bejelentését az előválasztás kapcsán, mint a szocialisták újabb nyomásgyakorlási kísérletét arra, hogy megosszák a politikai centrumot, hogy pozíciókról beszéljünk kizárólag, és ne Budapestről és a budapestiekről.

Mint írták, ők programról, pozíciókról, kerületekről és a fővárosról csak egyben tárgyalnak a régi baloldallal. Nem seftelnek, nem alkudoznak, hanem minden érdekelt várnak egy nagy közös asztalhoz, ahol olyan átfogó megállapodást akarnak kötni, ami egyszerre biztosítja az ellenzéki győzelmet és a főváros működését.

Karácsony Gergely erre a Facebookon azt írta,

az AHangot Puzsér Róbert javaslatára kerestük meg és kértük fel, hogy bonyolítsa le a budapesti előválasztást. Örülök, hogy beleálltak. Az előválasztással kapcsolatban nekem csak egy feltételem van: legyen. Más nincs. Aki jön az jön, aki nem az nem.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!