Öt éven keresztül élt vegán életmódot az amerikai Alyse Parker. Ez azt jelenti, hogy nem evett semmi olyat, amihez állatokat kell megölni, vagy kizsákmányolni, vagyis nem csak a húst, de a tejtermékeket, a tojást, vagy mézet is elutasította.


A fiatal lány egy hónappal ezelőtt úgy döntött, átlendül a ló túloldalára, és egy hónapra kipróbálja a ragadozó diétát. Ez pont a vegán életforma ellentéte, vagyis elutasít mindent, ami nem állati eredetű, így az összes zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét, kizárólag, hús, tojás és tejtermékek fogyasztását engedi meg. A ragadozó étrendbe így gyakorlatilag nem fér bele semmi rost, és szénhidrát, de Parker hisz a szakértőknek, akik azt mondják, a húsban megvan minden ásványi anyag és vitamin, ami az emberi szervezet számára szükséges.

Parker azt mondja, több oka is van annak, hogy rászánta magát a ragadozó diéta kipróbálására. Egyrészt szereti a kihívásokat: korábban is csinált már végig különböző diétákat, léböjtkúrákat, de volt olyan, hogy egy hónapon át nem mosott hajat, és egy évig nem használt dezodort.

Másrészt úgy érezte, a vegán közösség egyre inkább úgy működik, mint egy szekta, amelyiknek nagyon szigorú szabályai vannak, és durván bünteti azokat, akik el szeretnének térni azoktól. Azt vette észre, egyre inkább elveszíti a személyiségét, és a nyitottságát.

Végül, de nem utolsó sorban Parker azt mondja, a vegán életforma megbetegítette. Emésztési gondjai voltak, fáradékony volt, gyenge, depressziós. A harminc napnyi ragadozó diéta után viszont úgy érzi, egészségesebb, mint valaha. A lány ebben a videóban beszél bővebben arról, hogy miért hívja már magát volt vegánnak:

Mi azonban azt tanácsoljuk, hogy ha életmódváltáson, diétán gondolkodtok, inkább konzultájatok egy orvossal ahelyett, hogy egy influenszer tanácsait követitek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!